میلگرد کششی

میلگرد کششی

میلگرد نوعی میله فولادی است که در سایز های مختلف تولید می شود و  بیشترین کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی ، به خصوص در مرحله بتن ریزی می باشد.

همانطور که میدانید بتن از مقاومت بالایی در برابر نیروهای فشاری برخوردار است اما این ماده سخت و محکم یک نقطه ضعف دارد که در برابر نیروهای کششی و چرخشی مقاومت چندانی ندارد. همینجا است که نقش میلگرد نمایان می شود و از سازه ها در برابر نیروهای کششی و چرخشی محافظت می کند. یکی از زمانهایی که میلگرد به کمک بتن در سازه می‌آید هنگام زلزله است و مانع از خرد شدن و شکسته شدن بتن می شود. میلگرد با درجه و معیارهای متفاوتی، به دو صورت عاجدار و بدون عاج تهیه و تولید می‌شوند. در ادامه به نحوه تولید میلگرد کششی می پردازیم. با ما همراه باشید.

آنچه در میلگرد کششی می‌خوانید ....

میلگرد کششی
میلگرد کششی

میلگرد کششی چیست؟

به میلگردی، میلگرد کششی گفته می شود که در جهت جبران مقاومت به کشش سازه کمک می کند. تنش کششی یکی از انواع تنش هایی است که به بتن وارد می شود. زمانی که جسم در مقابل این تنش ها از خود مقاومت نشان ندهد دچار تغییر شکل خواهد شد. مقاومت کششی نیز به مقدار مقاومتی که ماده (بتون) در برابر نیرو از خود نشان می دهد ، گفته می شود تا دچار تغییر شکل یا شکستگی نشود. یکی از مهمترین مسائل در سازه های بتنی توجه به استحکام کششی است. برای میل گرد کششی استحکام کششی برابر است با بیشترین نیروی وارده تقسیم بر سطح مقطع. یکی از انواع میل گرد کششی، میل گرد کششی تیرچه است. تیرچه یک المان سازه ای است که بخشی از سقف را تشکیل داده و بار وارد شده به دیافراگم سقف را به تیرهای اصلی منتقل می کند. بار وارد شده به تیرهای اصلی در ابتدا به ستون ها و بعد به پی یا شالوده منتقل شده و در انتها به زمین می رسد. تیرچه در نوع بتنی و فلزی تولید می شود ، تیرچه شامل دو بخش پاشنه بتنی و خرپای فولادی می باشد. خرپای فولادی خود شامل سه دسته میلگرد می باشد ، یک دسته در قسمت فوقانی نقش میله های فشاری را دارند و یک دسته در پایین خرپا قرار دارد ، باقی میلگرد ها نیز به صورت زیگزاگی بین خرپا قرار می گیرد. میلگرد هایی که در قسمت پایین خرپا قرار دارند میلگردهای کششی هستند که به کمک جوشکاری و یا قلاب به میلگردهای زیگزاگی متصل می شوند.

نحوه تولید میلگرد کششی

تولید میلگرد کششی با دستگاه کشش طی مراحل مختلفی صورت می گیرد و لازم به ذکر است که رعایت نکات قبل ، حین و بعد از کشش بسیار حائز اهمیت است. این مراحل شامل اسید شویی ، سر تراشی ، کشش یا وزن رانی ، برش و تابگیری می باشد. در روش اسید شویی ، میلگرد های تولید شده با روش نورد را در حوضچه ی گرم اسید قرار می دهیم تا پوسته های اکسیدی بر روی سطح آن از بین برود. زیرا وجود اسید های سخت بر روی میلگرد موجب کاهش دقت کار و ایجاد فرورفتگی روی سطح آن می شود ، ممکن است به دستگاه کشش آسیب برساند. بعد از مرحله اسید شویی عملیات شیمیایی روی میلگرد انجام می شود. روش بعدی سرتراشی می باشد در این مرحله بعد از اسید شویی میلگردها را در دستگاه خشک کن، خشک می کنند و بعد ۵ تا ۱۰ سانتی متر از نوک میلگرد را کاهش قطر می دهند تا برای عبور از قالب کشش مشکلی پیش نیاید به این عملیات سرتراشی گفته می‌شود.

در مرحله کشش یا روزن رانی، میلگرد از آن سمتی که کاهش قطر داده شده را در دستگاه کشش قرار می‌دهند و پس از آن با اعمال نیروی کششی قطر آن را به اندازه مورد نظر کاهش می دهند.مرحله بعدی مرحله برش میلگرد تولید شده با قرارگیری در دستگاه برش در طول های مشخص و متناسب با سفارشات مشتریان برش داده می شود. معمولاً طول های ۳ یا ۶ متری مورد استفاده قرار می گیرد. بعد از مرحله کشش ، میلگرد دچار انحنا می شود و سطح صافی ندارد ، این موضوع یک عیب در محصول محسوب می شود و ممکن است کاربرد مناسبی در صنعت نداشته باشد به همین دلیل یک مرحله تابگیری بر روی آن انجام می شود تا نواقص و عیوب روی سطح رفع گردد. برای تاب گیری ، میلگرد را در دستگاهی که از دو غلتک محدب و مقعر تشکیل شده است قرار می دهند. سپس با عبور از بین این دو غلتک انحنای آن بر طرف می شود.

میلگرد کششی
میلگرد کششی
میلگرد کششی
میلگرد کششی

راههای تهیه و کاربرد میلگرد کششی

این محصول فولادی را با دو روش می توان تهیه کرد ، روش اول این است که میلگرد با سایز مورد نظر خود را از کارخانه تولیدکننده کیان متال دریافت کنید. این روش معمولاً زمانی کاربرد دارد که از سایزهای متعارف میلگرد کششی بخواهید استفاده کنید. اما گاهی اوقات شما خواستار سایزهای بسیار ظریف مانند سایز های دهم دار می باشید. در این صورت روش دوم این است که ابتدا میلگرد مورد نظرتان را از کارخانه خریداری و آن را به کارگاهی که عملیات کشش را انجام می‌دهد بردهو سایز مورد نیاز خود را دریافت می کنید. کاربرد این نوع میلگرد اغلب در مواردی است که به سایزهایی غیر از سایزهای استاندارد نیاز داشته باشیم. می توان به برخی از کاربردهای این نوع میلگرد در صنایع مختلف از قبیل سیستم استارت خودرو ، تجهیزات سوراخکاری و خمکاری ، تولید لولای در ابزار و ماشین آلات کشاورزی ، تولید انواع شفت بلبرینگ و غلاف ، تجهیزات براده برداری و رزروه کاری ، تولید انواع پیچ و مهره اشاره کرد. مانند هر نوع محصولی که عوامل متعددی بر قیمت آنها اثرگذار است این کالا نیز دارای قیمت های متعدد و متفاوتی می باشد. از عوامل مؤثر بر قیمت این کالا می توان به قیمت میلگرد فولادی در بازار آهن آلات ، ابعاد میلگرد کششی مورد نیاز و تناژ سفارش اشاره کرد. از بین موارد ذکر شده می توان قیمت میلگرد را مهمترین عاملی دانست که تحت تاثیر عوامل متعددی تغییر می کند.

برای خرید میلگرد کششی به کجا مراجعه کنیم؟

مراکز فروش میلگرد کششی در تهران

در مطالب گفته شده سعی شد تا اطلاعاتی درباره میلگرد کششی در اختیار شما قرار دهیم. اگر به اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع میلگرد ها و همچنین راهنمایی و مشاوره نیاز داشتید می توانید با کارشناسان ما در گروه صنعتی کیان متال تماس حاصل کرده و مشاوره رایگان دریافت کنید.

گروه صنعتي كيان متال با بيش از 30 سال سابقه در امر توليد انواع ميلگرد ، شش پر ، چهار پهلو و فرم دار با دقت هزارم ، صدم و دهم با ماشين آلات روز و پيشرفته و با بالاترين دقت و سرعت توليد كرده و در اختيار مشتريان خود قرار ميدهد. و با مجرب ترين كادر فني و مهندسين ايران عزيزمان توانستم اين توليد داخلي را حمايت كرده و بخش كوچكي از چرخه صنعتي كشورمان را به دست آوریم و افتخارمان توليد ملّي و كالاي ايراني ميباشد.