بررسی انواع ورق فلزی و کاربرد آن ها

بررسی انواع ورق فلزی و کاربرد آن ها

ورق های فلزی انواع گوناگونی دارند و هر کدام در صنایع مختلف برای کاربرد های متعددی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع با توجه به ویژگی ها و خواص مکانیکی هر کدام از ورق های فلزی ، آن ها را برای موارد خاصی به کار می‌ گیرند. کارایی این محصول به قدری گسترده است که حذف و جایگزینی آن با دیگر محصولات فلزی امکان پذیر نمی باشد و قطعا نبود آن ضربه مهلکی به صنایع وارد خواهد کرد. ضخامت ورق های فولادی نیز معمولاً بین بازه 0.18 تا 0.5 اینچ متغیر است که عمدتاً این ضخامت بر حسب اینچ یا میلی متر تعیین می شود. جنس ورق های فولادی نیز به طور کلی از فولاد ضد زنگ ، گالوانیزه ، مس ، برنج ، برنز و فولاد گالوانیزه می باشد. در ادامه مطلب به بررسی انواع ورق فلزی و کاربرد های آن خواهیم پرداخت.

بررسی انواع ورق فلزی و کاربرد آن ها

معرفی و بررسی کامل انواع ورق فلزی

از آنجایی که ورق های فلزی تنوع زیادی دارند قطعاً داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می ‌تواند به انتخاب و خرید این محصول کمک شایانی کند. اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که در این زمینه فعالیت می کنید و با محصولات فلزی سر و کار دارید پیشنهاد می ‌کنیم تا انتهای این مطلب با بررسی انواع ورق فلزی همراه ما باشید.

  • ورق فولادی کربنی: این نوع ورق فولادی یکی از بهترین گزینه ها به عنوان پوشش محافظ فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی محسوب می شود. این ورق عمدتاً در صنعت خودروسازی برای ساخت بدنه خودرو به کار گرفته می رود. ورق فولادی کربنی علاوه بر اینکه انعطاف پذیری بسیار زیادی دارد ، مقرون به صرفه نیز می باشد. همچنین این ورق در مقایسه با آلومینیوم و مس از مقاومت کششی بیشتری برخوردار است که این موضوع یکی از مهمترین ویژگی های این محصول به شمار می رود. فولاد کم کربن نیز یکی از رایج ترین نوع فولاد های کربنی است.
  • ورق گالوانیزه: ورق فولاد کربنی که روی آن فرایند گالوانیزه صورت گرفته تا در برابر زنگ زدگی مقاوم گردد ، با نام ورق گالوانیزه شناخته می شود. این ورق عمدتاً در تجهیزات گلخانه ای ، لوله های آبیاری و ساخت شناور های دریایی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ورق فولادی استنلس: این نوع ورق به نام ورق ضد زنگ نیز معروف است که نسبت به دو نوع ذکر شده گران تر می باشد. این ورق به‌ دلیل نوع عناصر آلیاژی به کار رفته در آن در برابر خوردگی مقاومت بسیار زیادی دارد. با توجه به این ویژگی ورق استنلس برای ساخت اجزای موتور هوافضا ، شناور های دریایی ، تجهیزات حمل و نقل مواد غذایی ، ساخت تابلو و برخی از قطعات لوازم خانگی به کار گرفته می شود.

بررسی دیگر انواع ورق فلزی و کاربرد آن ها

حتما تا به اینجا به این موضوع پی بردید که ورق های فلزی با توجه به نوع فلز به کار رفته در آن ها ، کاربرد های گوناگونی دارند و از آنجایی که استاندارد های مختلفی برای تولید هر کدام وجود دارد ، با در نظر گرفتن این استاندارد ها کاربرد های مختلف و متعددی برای هر کدام مشاهده می شود. در این بخش دو مورد از انواع ورق فلزی و کاربرد های آن ها را به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • ورق آلومینیوم: یکی از ویژگی های فلز آلومینیوم که بسیاری از افراد به آن واقف هستند ، وزن سبک و ناچیز آن می باشد. با توجه به این ویژگی اگر وزن ورق فلزی مورد نیاز حائز اهمیت باشد ، از ورق آلومینیوم کمک می گیرند. همچنین از آنجایی که ورق آلومینیوم وزن کمی دارد و در برابر خوردگی نیز از مقاومت خوبی برخوردار است ، از آن برای ساخت قطعات خودرو و هواپیما ، ساخت ظروف آشپزی و سازه‌های دریایی استفاده می شود. در واقع کنار هم قرار گرفتن دو مولفه سبکی و مقاومت در برابر خوردگی ، مهمترین ویژگی ورق آلومینیوم محسوب می شود که کارایی فراوانی نیز به آن بخشیده است.
  • ورق مس: رسانایی الکتریکی ، جذابیت ظاهری و انعطاف‌ پذیری سه مورد از ویژگی ها و نقاط قوت ورق مس در مقایسه با سایر ورق های فلزی می باشد. این نوع ورق عمدتا در تجهیزاتی به کار می ‌رود که برق باید به راحتی به قطعه کار منتقل شود. از دیگر موارد کاربرد این ورق فلزی می توان به استفاده از آن در تجهیزات جوشکاری مقاومتی و انواع خاصی از سیستم‌ های باتری اشاره کرد. به علاوه ورق مس به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و زیبایی ظاهری که دارد در دکوراسیون منزل و سایر اشکال هنری نیز مورد استفاده واقع می شود.

پیشنهاد می شود مطلب ورق گالوانیزه ذوزنقه را نیز مطالعه نمایید.

راه های ارتباطی

اگر قصد تهیه محصولات فولادی و کسب اطلاع از قیمت ها را دارید می توانید با کارشناسان مجموعه صنعتی کیان متال در ارتباط باشید. این مجموعه بیش از ۳۰ سال در زمینه تولید و عرضه انواع میلگرد ، شافتینگ و ورق های فولادی فعالیت دارد و یکی از تولیدکنندگان معتبر و خوشنام در این زمینه محسوب می شود. جهت دسترسی به راه های ارتباطی می توانید به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید و از طریق شماره تلفن های مندرج در این بخش جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت با کارشناسان در تماس باشید. همچنین با عضویت در صفحه اینستاگرام این مجموعه قادر به دریافت اطلاعات بیشتر خواهید بود.